Crimilumni

Lopende inschrijvingen

Activiteit Datum Plaats en tijdstip Plaatsen Inschrijven Lijst
Werkbezoek Comité P22/09/17 Drukpersstraat 35 bus 1 – B-1000 Brussel @ 14:00 uur Max. 20Schrijf je inLijst
Wetenschapscafé 'spanningsveld tussen privacy en veiligheid'19/10/17 Huset Kunstcafé & Galerij, Hoogstraat 49, Gent @ 20:00 uur -Klik hier-
After work event voor criminologen UGent09/11/17 Kollekasteel @ 18:00 uur -Klik hier-


Toekomstige inschrijvingen

Voorlopig geen activiteiten waarvan de inschrijvingen nog moeten opengesteld worden.


Lijst van activiteiten

Werkbezoek Comité P

vrijdag 22 september 2017


Crimilumni organiseert voor haar leden opnieuw een bezoek aan een criminologisch relevante werkplaats. Deze keer geven we jullie de kans het Comité P te bezoeken op vrijdag 22 september 2017 om 14 uur. Het bezoek ter plaatse zal voornamelijk bestaan uit een toelichting over de operationele en beleidsmatige werking van deze organisatie. 

Het Comité P treedt onafhankelijk en neutraal op ten dienste van de wetgevende macht om deze bij te staan in haar toezicht op de uitvoerende macht. Hierbij treedt het comité P op als een externe instelling, zowel ten aanzien van de uitvoerende macht (ministers, burgemeester, politiecollege, …) als ten aanzien van de politiediensten (lokale en federale politie, bijzondere inspectiediensten, …), en is deze belast met het toezicht op de globale werking van de politiediensten en de uitoefening van de politiefunctie door alle bevoegde ambtenaren van inspectie- of handhavingsdiensten.

Deze specificiteit maakt van het Comité P het enige orgaan van extern en globaal toezicht op de werking van de politiediensten en de bijzondere inspectiediensten, dat bovendien autonoom en onafhankelijk is. Het Comité P wil bijdragen tot de goede werking van een democratische, integere en gemeenschapsgerichte politie. 

Hiertoe ziet het Comité P in het bijzonder toe op de wijze waarop, bij de uitoefening van de politiefunctie, de doeltreffendheid, doelmatigheid en coördinatie worden verwezenlijkt en op de wijze waarop de fundamentele rechten en vrijheden worden nageleefd en actief gestimuleerd.

Ten laatste inschrijven op 18/09/2017.

Deze activiteit is enkel voor leden van crimilumni. Bij inschrijving dient uw rijksregisternummer te worden vermeld bij het veld "commentaar". Zonder dit laatste wordt een inschrijving als nietig beschouwd.

Indien je je lid wil maken om je te kunnen inschrijven, dien je je eerst te registreren op de Centrale Alumni-databank en de stappen te volgen die hier beschreven staan: http://www.crimilumni.be/crimilumni-registreer.htm. Het lidgeld kan online betaald worden.


Datum22 september 2017
Uur14:00
PlaatsDrukpersstraat 35 bus 1 – B-1000 Brussel
KostprijsGratis
OrganisatorCrimilumni
Inschrijven?Verplicht!

Inschrijven voor deze activiteit is verplicht! Klik hier om je in te schrijven of hier om de lijst met reeds ingeschreven mensen te bekijken


Wetenschapscafé 'spanningsveld tussen privacy en veiligheid'

donderdag 19 oktober 2017


Op donderdag 19 oktober om 20u organiseert Crimilumni een nieuw wetenschapscafé! Na de vorige geslaagde edities rond diverse thema’s hebben we het dit maal over het spanningsveld tussen privacy en veiligheid. Hoeveel persoonlijke informatie willen we vrijgeven voor het gemeenschappelijk goed? We denken hierbij onder andere aan onze online identiteiten, het verzamelen van smartphonegegevens en politieonderzoek in het kader van georganiseerde criminaliteit.

 

Prof. dr. Gert Vermeulen (UGent en privacy commissie) en Hoofdcommissaris van politie Johan Geentjens (Centrale dienst Terrorisme – DJSOC Federale Politie) zullen de discussie leiden vanuit hun eigen visie en ervaring omtrent het onderwerp.

 

Tijdens en na de presentatie is er de mogelijkheid om vanuit het publiek vragen te stellen, en te discussiëren in een informele setting, die zo uniek is aan het concept van het wetenschapscafé.

 

Wetenschap en professionele passie tussen pot en pint, Huset Kunstcafé & Galerij, Hoogstraat 49, Gent.

 

We trakteren onze leden ook graag op een drankje.

 

Gelieve in te schrijven via: https://webapps.ugent.be/eventManager/events/wetenschapscafeprivacyenveiligheid

 

 


Datum19 oktober 2017
Uur20:00
PlaatsHuset Kunstcafé & Galerij, Hoogstraat 49, Gent
KostprijsGratis
OrganisatorCrimilumni
Facebookhttps://www.facebook.com/events/1427323354050563/
Inschrijven?Verplicht!

Inschrijven voor deze activiteit is verplicht maar gebeurt via een externe website. Klik hier om je in te schrijven.


After work event voor criminologen UGent

donderdag 9 november 2017


Crimilumni organiseert een heuse after work party (sic: netwerkevent, reünie-avond, etc.). Is het niet om oude studiegenoten terug te zien, dan zal het beslist een ideale gelegenheid zijn om een praatje te slaan met uw toenmalige professor, dan wel om uw visitekaartje aan een van de vele criminologen die inmiddels mooie functies bekleden te overhandigen.

Ons event zal plaatsvinden op 9 november 2017 in het Kollekasteel, een charmante en vooral makkelijk bereikbare plaats gelegen te 9030 Gent (Mariakerke), Groenestaakstraat 68. Wij zouden u wensen uit te nodigen om vanaf 18h aanwezig te zijn en om een glas te drinken met uw collega-criminologen.

Wij zouden jullie graag verzoeken – wegens organisatorische redenen - om jullie aanwezigheid ook op het FB-event (https://www.facebook.com/events/366344847136265) te willen bevestigen.

Met dank aan Securitas voor haar bijdrage aan dit evenement.

 


Datum9 november 2017
Uur18:00
PlaatsKollekasteel
KostprijsGratis
OrganisatorCrimilumni
Facebookhttps://www.facebook.com/events/366344847136265/
Inschrijven?Verplicht!

Inschrijven voor deze activiteit is verplicht maar gebeurt via een externe website. Klik hier om je in te schrijven.