Crimilumni

Lopende inschrijvingen

Activiteit Datum Plaats en tijdstip Plaatsen Inschrijven Lijst
Bezoek aan FPC Antwerpen10/07/18 Beatrijslaan 96, Zwijndrecht @ 17:00 uur Max. 23Schrijf je inLijst


Toekomstige inschrijvingen

Voorlopig geen activiteiten waarvan de inschrijvingen nog moeten opengesteld worden.


Lijst van activiteiten

Bezoek aan FPC Antwerpen

dinsdag 10 juli 2018


In november 2014 werden de eerste geïnterneerden opgenomen in het eerste Forensisch Psychiatrisch Centrum (FPC) in België, in Gent. Bijna 3 jaar later, in augustus vorig jaar, stroomden de eerste patiënten op FPC Antwerpen in, het tweede FPC in ons land. De FPC’s zijn instellingen voor geïnterneerden en trachten tegemoet te komen aan de zorgbehoeften van deze doelgroep. Concreet voorzien de FPC’s in de vraag tot beveiliging van de samenleving d.m.v. behandeling van forensisch psychiatrische patiënten. Behandeling en preventie staan hierbij centraal. Momenteel zijn er 446 bedden in de FPC’s, waarvan 182 in Antwerpen.

Op dinsdag 10 juli 2018 willen we jullie de kans bieden om FPC Antwerpen van dichterbij te bekijken en dit vanuit het oogpunt van bewaking en beveiliging.

Om 17u wordt er een presentatie voorzien omtrent het FPC in het algemeen en meer concreet over de beveiliging van het centrum. Een kort luik rond het zorgaspect zal ook worden aangehaald. Hierna volgt een rondleiding langs de belangrijkste zones en plaatsen van het centrum. Aansluitend is er de mogelijkheid tot napraten bij koffie en een broodje. Er wordt gevraagd om €2 mee te brengen voor het ondersteuningsfonds van de patiënten.

Deze activiteit is enkel voor leden van Crimilumni.

Indien je je lid wil maken om je te kunnen inschrijven, dien je je eerst te registreren op de Centrale Alumni-databank en de stappen te volgen die hier beschreven staan: http://www.crimilumni.be/crimilumni-registreer.htm. Het lidgeld kan online betaald worden.

De ingeschreven leden dienen hun identiteitskaart mee te brengen.


Datum10 juli 2018
Uur17:00
PlaatsBeatrijslaan 96, Zwijndrecht
Kostprijs€ 2
OrganisatorCrimilumni
Inschrijven?Verplicht!

Inschrijven voor deze activiteit is verplicht! Klik hier om je in te schrijven of hier om de lijst met reeds ingeschreven mensen te bekijken