Crimilumni

Lopende inschrijvingen

Activiteit Datum Plaats en tijdstip Plaatsen Inschrijven Lijst
Bezoek Europees Parlement04/03/19 Wiertzstraat 60, 1047 Brussel @ 17:40 uur Max. 30Schrijf je inLijst


Toekomstige inschrijvingen

Voorlopig geen activiteiten waarvan de inschrijvingen nog moeten opengesteld worden.


Lijst van activiteiten

Bezoek Europees Parlement

maandag 4 maart 2019


Beste alumni & leden van Crimilumni,

Crimilumni organiseert op 4 maart 2018 een exclusief bezoek aan het Europees Parlement gekoppeld aan een uitwisseling met een aantal Europese Parlementsleden.

In tijden waarin de Europese Unie onder druk staat, getuige onder meer de Brexit-saga, leek het Crimilumni interessant om haar leden kennis te laten maken met het Europees Parlement te Brussel, het hart van de Europese Unie. Niet alleen het gebouw is indrukwekkend en het bezoeken waard, ook inhoudelijk hebben wij een criminologisch-relevant programma voorzien. Zeker voor wat betreft criminologische thema’s is het immers niet steeds even duidelijk welke invloed de Europese Unie uitoefent.

Op 4 maart 2018 om 18h wordt vooreerst een begeleide rondleiding van een 30-tal minuten in het Europees Parlement voorzien.

Na deze rondleiding wordt een ontmoeting georganiseerd met de parlementsleden de heer Tom Vandenkendelaere uit Belgie en mevrouw Roberta Metsola uit Malta. Hierbij zullen beide parlementsleden kort uit de doeken doen wat hun taken inhouden en welke invloed dat heeft op ons. Vervolgens zal de mogelijkheid worden voorzien om aan beide parlementsleden een aantal inhoudelijke vragen te stellen. Hiervoor wordt 60 minuten voorzien.  

Roberta Metsola is lid en coördinator van de EVP binnen de Commissie burgerlijke vrijheden, justitie en binnenlandse zaken (LIBE). Hierbij was Roberta Metsola onder meer rapporteur met betrekking tot de “resolutie inzake de situatie in het Middellandse Zeegebied en de noodzaak van een holistische EU-aanpak van migratie”.  Roberta Metsola was ook zeer actief met betrekking tot Frontex (Europees Grens- en kustwachtagentschap) en werd recent aangesteld als rapporteur om de nieuwe Frontex- en migratiewetgeving door het Europees Parlement te begeleiden  (http://www.independent.com.mt/articles/2019-01-14/local-news/Metsola-leads-new-EU-law-to-boost-border-security-and-manage-migration-6736202051) .

Tom Vandenkendelaere is lid van de Commissie economische en monetaire zaken en van de bijzondere Commissie financiële misdrijven, belastingontduiking en belastingontwijking. Als Belgisch parlementslid verdedigt hij onze Belgische belangen.

Er is een beperkte capaciteit van 30 deelnemers en inschrijven via de website is verplicht. Aangezien alle namen moeten worden gecontroleerd door het Europees Parlement moet iedereen minstens 7 dagen voor het evenement inschrijvenStadskledij is verplicht voor de deelnemers.

Concreet voorzien wij twee mogelijkheden om af te spreken. Ofwel ben je om 17h45 stipt – er is een strikte toegangscontrole - aan het Europees Parlement (Brussel 1047, Wiertzstraat 60) ofwel neem je samen met ons de trein van 16h23 te Gent Sint Pieters richting Brussel. Ook voor de terugreis kunt U aansluiten bij ons. Wij verwachten dat de activiteit omstreeks 20h15 zal eindigen. Crimilumni voorziet hierbij gratis de treintickets.

Dit is een unieke opportuniteit. Aarzel niet te lang om in te schrijven.

Heb je je lidgeld betaald, maar nog geen account gemaakt op de website? Volg dan de stappen op https://www.crimilumni.be/crimilumni-registreer.htm

Het Crimilumniteam


Datum4 maart 2019
Uur17:40
PlaatsWiertzstraat 60, 1047 Brussel
KostprijsGratis
OrganisatorCrimilumni
Facebookhttps://www.facebook.com/events/231701061095953/
Inschrijven?Verplicht!

Inschrijven voor deze activiteit is verplicht! Klik hier om je in te schrijven of hier om de lijst met reeds ingeschreven mensen te bekijken