Crimilumni

Bezoek FPC Gent


Alumnivereniging Crimilumni en de faculteitskring criminologie Lombrosiana slaan dit jaar de handen in elkaar om samen een educatief bezoek te organiseren.

Op 21 december 2022 zullen we samen het Forensisch Psychiatrisch Centrum te Gent kunnen bezoeken voor een unieke inkijk in de wereld van deze instelling.

FPC Gent en FPC Antwerpen voorzien op wetenschappelijk onderbouwde wijze in de vraag naar beveiliging van de samenleving door behandeling van geïnterneerde forensisch psychiatrische patiënten, preventie van herval in forensisch psychiatrische problematiek en uitvoering van specifieke taken op het terrein van de geestelijke gezondheidszorg.

FPC Gent biedt momenteel plaats aan 264 mannelijke patiënten die omwille van een psychische stoornis strafbare feiten hebben gepleegd maar niet thuishoren in een gevangenis.

Alle bezoekers dienen zich bij binnenkomst bij de portier/receptie te legitimeren met een geldige identiteitskaart of een geldig rijbewijs. Bij het binnenkomen wordt iedereen gecontroleerd via de metaaldetectiepoort. Er is tevens een check van de bagage en inhoud van zakken voorzien door Securitas.

We spreken af om 16.45 uur aan de ingang van FPC Gent, Hurstweg 9, 9000 Gent. 

Er zijn maximaal 25 plaatsen voorzien, 15 voor (gedoopte) leden van Lombrosiana en 10 voor alumni van Crimilumni. Gelieve bij inschrijving mee te delen of u alumni bent of lid van Lombrosiana in het vak "Commentaar". Indien er niets wordt ingevuld, is uw inschrijving ongeldig!